Timara - In een notendop

Enthousiast, Oprecht, Levensgenieter , Bedachtzaam, Doelgericht, Geloof, Boeken, Traan, Glas wijn, Onder de waterlijn, Stilte, Koken, Warm en Hartelijk.

Timara van Kuil. Geboren in 1978. Ik woon met veel plezier aan de rand van Zwolle. En heb het voorrecht vrouw van Joris en moeder van Jelle, Imke en Wessel te mogen zijn. Ik ben in Ede opgeleid als Maatschappelijk Werker. Na Ede heb ik gewerkt in Soest, als maatschappelijk werker in de kinder- en jeugd psychiatrie. En ben ik werkzaam geweest als intern coach, projectleider en leidinggevende binnen het bedrijfsleven, telemarketing. Eerst in Ede, later in Zwolle. Ik heb in die Zwolse jaren verschillende trainingen en cursussen gehad op het gebied van coaching en management.


Vanuit mijn werk als intern coach mocht ik een andere weg inslaan. Eerst heb ik de post HBO/Master Opleiding tot Coach gevolgd aan Hogeschool Windesheim. Om vervolgens een start te maken als zelfstandig coach. Ik mocht verschillende mensen begeleiden op het gebied van met name werkgerelateerde hulpvragen. Ben ik werkzaam binnen zowel de particuliere als de zakelijke markt. Elke keer met veel passie. Met plezier in het vak. Werk dat goed voelt, waarin ik me thuis voel, dat bij me past. Werk waar ik gelukkig van word. Werk waarin ik mezelf elke keer weer verder ontwikkel, werk waarin ik jou wil ontmoeten. Daar kijk ik naar uit!


Achtergrond

2018 En we zijn al ruim over de helft van dit jaar. Met natuurlijk veel werk binnen de zorginstelling waar ik in 2017 aan begon. Maar ook nog meer. Inmiddels veel gevraagd om trainingen te verzorgen binnen teams waar gedoe is. Waar gekeken mag worden zonder oordeel. Waar de OK bril opgezet mag worden, om zo elkaar te horen en zien. Echt te ontmoeten. De Transactionele Analyse is opnieuw helpend. En mag ik niet alleen trainen. Ik heb verschillende blogs over de TA geschreven. En is er een boek in de maak van een adviesbureau, waarbij ik het voorrecht heb om een hoofdstuk TA te schrijven. En ook de zorginstelling is enthousiast geworden over TA. Daar start ik over een paar weken met het geven van workshops. Hoe laat je jezelf horen binnen een organisatie? Hoe communiceer ik anders, effectiever? Hoe geef ik mezelf ruimte, zonder de verbinding te verliezen? Hoe blijf ik gelijkwaardig? Deze vragen en meer kunnen beantwoord worden in deze workshops. Zelf ook nieuwsgierig geworden?


2017 Een bewogen en energiek jaar ligt achter me. Wauw, wat heb ik veel kunnen betekenen in teams binnen de zorg. In 2016 schreef ik iets over een mogelijke samenwerking met een coachingsbureau actief in de christelijke markt. Deze samenwerking kwam in een stroomversnelling terecht en mag me nu partner noemen van Vivento, aangenaam. Door een grote klus binnen een zorginstelling in Midden Nederland, kregen we als Vivento de kans om maar liefst 70 teams te coachen, trainen en mee te denken in beleid. Wat dan op een verjaardag begint met: hee Timara, kan je iets voor ons betekenen op het gebied van Veilig en Vertrouwd werken? Rolt zich dan uit in trainingen op maat rond juist deze thema’s. En kon ik met collega coaches aan de slag in een instelling die hier het licht op wilt laten schijnen. Hoe veilig is het bij ons? En is er onderling vertrouwen? Hoe bouwen we aan dit vertrouwen? Met natuurlijk mijn grote voorliefde voor de TA aan de slag rond deze thema’s. Hoe mooi is dit!


2016 En dan is 2016 in volle gang, op weg naar de lente! Een nieuw jaar met nieuwe kansen: uitrollen van de training Transactionele Analyse, begeleiden van individuele trajecten in zowel de zakelijke- als de particuliere markt, geven van colleges non verbale communicatie in het Voortgezet Onderwijs en het voeren van verschillende verkennende gesprekken - waaronder een coachingsbureau actief in de christelijke markt. Kortom: met nieuwe energie, nieuwe dingen doen. Nieuwe mensen ontmoeten. Hoor jij daar ook bij? Voel je van harte uitgenodigd om een kop koffie te drinken. WELKOM.